Om resan till Norrbyskär

Fredagen den 9 augusti 2019 besökte vår förening Norrbyskärs muséum samt Häggströms modehus i Lögdeå.

Vi startade 08.30 från McDonalds med 36 glada resenärer. Färden gick mot ett fruktstopp i Lilla Mosjön norr om Ö-vik. Vidare sedan mot färjan i Norrbyn, som tog oss över till Norrbyskär, där en tågtur på hjul väntade oss. Färden gick mot muséet där vi åt lunch bestående av en sågverksbuffé.

Därefter en guidad tur i brukets värld inne på muséet. Många frågor kom upp, även om vi hade en fantastisk guide vid namn Ebba. Sedan blev det en tågtur runt ön, många blev imponerade av denna lilla ö, som hade kunnat rymma så många människor. Frans Kempe som byggde upp Norrbyskär var en mycket kreativ person.

Färden gick vidare till färjan som endast tar 15 minuter över till fastlandet. Vi åkte sedan till det jättestora varuhuset Häggströms i Lögdeå, som ligger mitt ute i skogen och är ett ständigt växande modehus. Vi fick där också höra lite om deras historia och hur det bildades. Många shoppade sen loss, innan färden gick åter till vårt vackra Härnösand.

Vi tackade vår chaufför Anders Nyberg/Svanbergs buss, för en väl utförd körning och önskade honom lycka till på grillfesten, som han ilade vidare till.

Mona Rodling0